Основите на стандартното декодерно управление

Въз основа на успеха на най-популярните програматори от серия ESP, Rain Bird представя новият програматор ESP-LXD. Програматорът е разработен с аналогичен външен вид и лекота на програмиране, като останалите продукти от тази серия ESP-програматори и предлага контрол и управление на поливане посредством 2-проводно кабелно трасе, базирано на декодерно управление. ESP-LXD програматора може да управлява до 50 станции и лесно се разширява до 200 станции. Управление на дебита е интегрирано във всеки ESP-LXD програматор.

Лесен за употреба

Програматорът ESP-LXD използва Rain Bird® ESP потребителски интерфейс с изключително лесно програмиране. Интерфейсът на Rain Bird с шайба, превключватели и бутони, представен за първи път през 1980 г., е лесен за научаване и използване и се е превърнал в стандартен интерфейс на програматорите в поливната индустрия. Големият LCD екран включва текстови етикети за функциите на бутоните.

Лесен за инсталиране

Програматорът ESP-LXD разполага с просторна кутия с осем клеми за до 4 групи 2-жилни кабелни трасета (всеки от който се управлява, като независима група), което прави инсталирането бързо и лесно. Няколко размера отвори за проводници са  налични на дъното и задната страна на кутията, за да се адаптира към широк спектър от приложения при окабеляване. Вратата и предния панел са подвижни, така че кутията може лесно да се монтира на стена.

Допълнителни характеристики

От функцията Cycle+Soak™ до функцията "Програма по подразбиране на инсталатора"™, ESP-LXD предлага новаторски функции, които са разработени за намаляване инсталационните разходи, времето за отстраняване на аварии и използване на водата.

Безпрецедентна гъвкавост

Модулният дизайн прави програматора ESP-LXD перфектно да пасва на редица големи жилищни и търговски проекти от по-елементарни до най-сложните.

Капацитет до 200-станции

Програматорът ESP-LXD предлага възможност за разширяване капацитета си от 50 станции до 200 станции. Така че може да се справи с различни по-големина обекти.

Интегрирано управление на дебита

FloManager ® гарантира, че не се претоварва хидравлично системата, а Flo-Watch ™ бързо идентифицира и изолира ситуации на висок или нисък дебит в системата, като аварии по тръбите и спирателната арматура.

Smart Approved Watermark

Програматорът ESP-LXME е получил . Основана в Австралия и призната в цял свят, тази марка идентифицира продукти и услуги, които помагат за намаляване на потреблението на вода.

Съвместимост с предишните версии

Познатия досега Rain Bird ® MDC декодерен програматор. Не трябва да се унищожава декодерната система от кабелни трасета и декодери, а просто подменяме стария MDC програматор с нов модерен програматор ESP-LXD.

Характеристики на програматора
 1. Кутия от здрава пластмаса, UV-устойчива, за външен монтаж, заключване, монтаж на стена
 2. Използва същия декодерен хардуер, както при MDC, MDC2 и SiteControl
 3. Поддържа следните видове декодери: FD-101, FD-102, FD-202, FD-401, FD-601
 4. Също така поддържа SD-210 сензор декодери (за мониторинг на дебита и атмосферни условия) и LSP-предпазно средство за защита от пренапрежение (изисква един на 200 метра кабелно трасе)
 5. Възможност за избор на шест езика
 6. Стандартно 50-станция с възможност за разширяване чрез SM75 модули до 200 станции
 7. Четири входа за сензори (един кабелен плюс до три управлявани от сензор декодер) с ключ за отмяна
 8. Програмите могат да се съхраняват и възстановяват с опция PBC-LXD
 9. Нов скенер за баркодовете на декодерните адреси с опция PBC-LXD
Характеристики за управление на водните ресурси
 1. Cycle+Soak™ по станция
 2. Забавяне при дъжд
 3. 365-дневен календар
 4. Възможност за програмиране на забавянето на станция по програма
 5. Мастер клапан програмируем по станция
 6. Сензор за дъжд програмируем от станция, за да се предотврати или спре поливане
 7. Сезонна настройка на програма по месеци
Характеристики за диагностика
 1. Указания за програмиране
 2. Светлинна аларма със светодиод на кутията
 3. Електронен прекъсвач
 4. Преглед на програма
 5. Различни програми за тест
 6. Диагностика по 2 проводното кабелно трасе, за да се опрости и ускори отстраняване на аварии
Работни характеристики
 1. Време на станция: от 0 мин до 12 часа
 2. Сезонна настройка: от 0% до 300% (16 часа максимално време на поливане на станция)
 3. 4 независими програми (ABCD); ABC програмите се подреждат, ABCD се препокриват
 4. 8 стартови времена на програма
 5. Цикли на програмиране включва текущите дни от седмицата, нечетни, нечетни 31, четни, и цикъл
 6. Ръчно управление на станция, програма, и тестова програма
Сертификати
 1. UL, CE, CUL, C-Tick
Възможности за ъпгрейд
 1. LXMM: Метална кутия за монтаж на стена за програматори серия ESP-LX
 2. LXMM-PED: Метален пиедестал за програматори серия ESP-LX
 3. ETC-LX ET Manager: касета за интелигентно управление на база реални атмосферни условия
 4. IQ-NCC: касета за мрежова комуникация
 5. ESP-LXD-SM75: екстеншън модул 75-станции
 6. PBC-LXD: касета за съхраняване и възстановяване на програма
Електрически характеристики
 1. Входящо напрежение: 230 VAC ± 10%, 50Hz
 2. Резервно захранване: литиево-клетъчна батерия, поддържа час и дата, докато енергонезависимата памет поддържа програмирането
 3. Капацитет на станциите: до 2 соленоида 24 VAC, 7VA на станция при едновременна работа на до 8 соленоида и/или мастер клапан
Размери
 1. Ширина: 36,4 cm
 2. Височина: 32,2 cm
 3. Дълбочина: 14,0 cm
Екстеншън модул за станциите

С всеки програматор ESP-LXD стандартно е включен модул ESP-LXD-M50-станции, който се инсталира на специален слот в кутията на програматора. Модулът ESP-LXD-M50 има клеми за свързване на 2-проводните кабелни трасета. Във всеки модул е интегриран Rain Bird Flow Smart софтуер за управление на дебита в системата - просто закачете от 1 до 5 SD-210 сензор декодери и сензори за дебит (не са включени) към декодерното кабелно трасе, и програматора ще направи останалото.

Допълнителни кутии

ESP-LXD програматора има опция LXMM метална кутия за монтаж на стена и LXMM-PED метален пиедестал. Програматорът стандартно е с пластмасова кутия, която може да се инсталира в LXMM и може да се монтира на стена, или да бъде приложена към LXMM-PED за приложение при свободно стоящ програматор. LXMM и LXMM-PED са прахово боядисана стомана с дългогодишна антикорозионна защита.

PBC-LXD касета

Предлага се нова опция за ESP-LXD програматор - PBC касета за съхраняване и възстановяване на програма. Тази многофункционална касета се инсталира в слот на задната част на предния панел на програматора. Касетата PBC има две основни функции да опрости инсталирането и управлението на един или повече ESP-LXD програматори:

Архивиране и възстановяване: PBC позволява осем пълни резервни копия на цялото програмиране на ESP-LXD програматора. Може да се използва по няколко пъти за един програматор или веднъж за няколко различни програматора. Веднъж съхранени програмите в PBC могат бързо и лесно да бъдат възстановени, като PBC е предназначено за лесно преместване от програматор на програматор.

Въвеждане на декодерните адреси: благодарение на PBC, никога няма да се наложи ръчно въвеждане отново на декодерни адреси. Просто прикачете писалка за сканиране на баркод (продава се отделно), това дава възможност за сканиране на баркода от етикет от таблицата за програмиране (включена в програматора). Mf По този начин декодерните адреси се въвеждат автоматично в рамките на минута.

Декодери

Rain Bird® полевите декодери осигуряват лесен, разходно-ефективен монтаж и разширяване за ESP-LXD програматор. Може да се избира измежду пет модела декодери в зависимост от нивото на управление на станциите и нуждите на системата.

Сензори за дебит

Комбинирайте ESP-LXD с Rain Bird ® сензори за дебит за прецизно и точно наблюдение на дебита (изисква се Flow Smart Module™). Може да се избира от широка гама сензорни с различни размери, работни диапазони и типове за решения, които най-добре отговарят на вашите нужди.

Сензори за дъжд/температура

Добави Rain Bird ® сензор за дъжд / температура към ESP-LXD, за да се спести време, да се подобри производителността на системата и да подобри репутацията си като експерт по управление на водите.

Анемометър

Rain Bird ® Анемометър може да се добави, като още един компонент към ESP-LXD чрез предоставяне на специфичните измервания на скоростта на вятъра. Програматорът може да прекъсне поливане, когато скоростта на вятъра достигне програмираната стойност.

 

Декодерите имат свой собствен адрес. Адресът е изключителна връзка.

Програматорът ESP-LXD е свързан с декодери посредством двупроводен кабелен път на обекта. Този път носи напрежение и информация.

Декодерите имат свой собствен адрес. Адресът е изключителна връзка.

За да се даде възможност за поливане, програматора ESP-LXD изпраща уникален сигнал на един от декодерите по двупроводното кабелно трасе.

Програматорът ESP-LXD изпраща сигнал с адрес до определения декодер

Сигналът възлага на декодера отваряне или затваряне на клапана.

Няма други декодери, които ще приемат инструкциите

Защото сигналът се прилага само към декодера и клапана с този конкретен адрес, няма как друг декодер да приеме тези инструкции.