ПОЛИВНИ СИСТЕМИ | RAIN BIRD

Пресостатът е управляващо устройство, което следи налягането в определени граници във водопроводни мрежи. Устройството изработва сигнал за спиране или пускане на помпено оборудване. Пресостатите се разделят в две основни категории механични и електронни.

Механични пресостати използват за управление на помпи (например за хидрофорни системи). Те стартират помпата при достигане на зададено минимално налягане и я изключва при достигане на максималното зададено налягане.

Електронни пресостати - предназначени за автоматично управление на помпи с електродвигател. Тези устройства стартират помпата при спад на налягането в системата (отваряне на кран) и я спират съответно при затварянето на крана. Електронният пресостат спира помпата при липса на вода, като по този начин я защитава от повреда, причинена от работа на сухо. Електронният пресостат може да е с вграден таймер и стартира помпата периодично проверявайки за наличието на вода в засмукващата тръба. Препоръчително е да се използват в случаи, когато водата е без наличие на твърди частици.

Продукти

 • НОВО

  Флуид контрол DIGIMATIC COELBO
  Флуид контрол DIGIMATIC COELBO
  Електронни устройства за управление на монофазни електродвигатели на помпи. Устройствата са с вграден цифров манометър и моментно отчитане на натоварването на двигателя. Управлява стартирането и спирането на монофазни двигатели на помпи до 2,2 kW. Стартовото налягане може да бъде лесно настроено от бутоните на контролното табло. Устройствата предпазват двигателите на помпата от работа на "сух ход" и претоварване.
  Научете повече
 • НОВО

  Електронни пресостати T-KIT SWITCHMATIC
  Електронни пресостати T-KIT SWITCHMATIC
  Електронен пресостат за налягане с цифров манометър интегриран в 3-пътна връзка с възвратен клапан.  Моделите T-KIT SWITCHMATIC могат да управляват пускането и спирането на монофазни помпи с електродвигатели до 2,2 kW. Стартиращото и изключващото налягане може да се настрои лесно и точно чрез удобен за потребителя контролен панел. Окабеляването се извършва по същия начин, както конвенционалния електромеханичен превключвател. Гарантира пълна защита на помпата.
  Научете повече
 • НОВО

  Електронни пресостати SWITCHMATIC
  Електронни пресостати SWITCHMATIC
  Електронни пресостати за налягане с вграден цифров манометър. Устройството контролира пускането и спирането на помпи с монофазни електрически двигатели до 2,2 kW. Принципът на работа на електронния пресостат за налягане е подобен на работата на традиционния електромеханичен пресостат с пружина. За разлика от конвенционалните електромеханични пресостати, електронният пресостат Switchmatic предлага високо ниво на комфорт при работа. Не е нужно да притежавате специални умения за работа - електронният пресостат лесно се настройва и се управлява. Всички настройки се извършват с помощта на бутоните. Индикацията на настройките и работата на пресостата се показват на цифров дисплей.
  Научете повече